Suomi 100 – vuotta, Forum sauna 90 – vuotta.

Suomi 100- vuotta Heräsin aamulla tähän lauseeseen Mietin miten iso asia tämä on, meille nyt ja miten isoilla asioilla ja teoilla tämä on lähtenyt liikkeelle 100- vuotta sitten. Kiitos ja aherrus. Nyt on meidän aikamme juhlia ja tehdä kovasti työtä tämän eteen. Omalta osaltani haluaisin aloittaa Yleisen saunan pitäjänä, saunayrittäjänä hankkeen, jolla keräisimme tietoa yleisen saunan käytöstä Suomemssa koko tämän taipaleen ajalta. Olen valmis kokoamaan siitä kirjan, keräämään tietoa eri saunkokemuksista, eri kaupungiesta, eri suvuista, eri tavoista. Auttakaa minua   Itselläni on muistikuvat ja saunataival yleisessä saunassa vuodesta 1965, jolloin Forum sauna, nykyisin Turun ainut yleinen sauna tuli sukuumme. Isäni Kalevi on monen hyvän hankkeen takana ollut elämässäni ja siksi tämän haluan myös toteuttaa. Pistäkää sana kiertämään, jakakaa ja ottakaa yhteyttä, vaikka millä tavalla minuun, tiedot löytyvät 100 tarinaa Yleisestä saunasta. Tehdään yhdessä hyvää

Henkilön Mervi Tuulikki HOngisto kuva.
Muutaman tarinan olen jo saanut tulevaan kirjaan ja ajattelin, että nyt tehdään niin, että kerään niitä tänne blokiini ja toivon mukaan näin aktivoidutte itsekin kirjoittamaan minulle näitä tarinoita.
Olisi upeaa saada mukaan myös vanhoja saunakuvia !! Niitä tuskin on silloin kaikkein aktiivisemmein otettu, mutta jos kuitenkin, kun oikein tovomme.
Olkoon tämä kaiken keräämisen alkusysäys, heitämme sille makoisat löylyt ja nyt kaikki kaivelemaan ihania tunne muistoja ja palatkaa näin lapsuuteen ja nuoruuteen ja sinne yleiseen saunaan, missä se sitten olikin.
Iso kiitos jo etukäteen. t. SaunaMamma Mervi
10565775_10202768636760153_938614466_n