Saunan historiaa


Forum Sauna on perustettu 1926. Paikkana tuolloin oli Yliopistonkatu 15.

Siellä oli isot saunatilat miesten ja naisten osastoineen. Naisten puolella oli myös erillinen kampaamo. Varsinainen toiminta alkoi 1927. Kylvettäjiä oli useampi kummallakin osastolla.

Meidän suvullamme sauna on ollut vuodesta 1965. Silloin isäni, Kalevi Salminen, osti sen tätinsä Helmi Saaren ja hänen miehensä Eino Saaren kanssa. Neljäs omistaja oli Vieno Liite.

Forum Sauna lopetti Yliopistonkadulla vuonna 1981. Sen jälkeen remontoitiin Kurjenmäessä olleet Kurjenmäen kylpylaitoksen tilat. Saunarakennus oli rakennettu vuonna 1941. Forum Sauna aukaisi siellä ovensa 1981.

Eino ja Helmi Saari lopettivat saunan pitämisen vuonna 1988 ja siitä lähtien se on ollut minun omistuksessani. Vuonna 1988 sauna siis siirtyi suvussa seuraavalle sukupolvelle ja se jatkaa toimintaansa edelleen yleisenä saunana, sekä hoitosaunana uusin haastein ja toimintamallein, kunnioittaen Wanhan ajan yleisen saunan perinteitä, ulkoasua ja henkeä.

Saunan kiukaat ovat öljylämmitteiset. Saunassa on löylyhuoneissa tehty remonttia viime vuosina ja sekä lauteet että seinät on kaakeloitu