TERAPIASAUNAT

Kaipaatko helpotusta suruusi tai haluaisitko hiljentyä paikassa, jossa saisit samalla hellää huolenpitoa? Haluaisitko opettaa lapsillesi saunan perinteitä? Tai ehkä tulisit mieluiten vain nauttimaan kuplivasta ilosta ystäviesi kanssa? Kaiken tämän mahdollistavat Forum Saunan terapiasaunamuodot Turussa. Tervetuloa!

Varaa aika ›

Terapiasaunat Turussa

SuruSauna, yksilöhoito 100 €/2 h

Mitä on suru? Se pitää sisällään paljon elämää, se on elämämme yksi tärkeä muoto ja koemme sitä joka päivä. Se antaa kuitenkin iloa ja lohdutusta, kun voimme muistella surumme kohdetta niin suuresti, laajasti ja kokonaisvaltaisesti. 

Muistelemalla syvennämme elämäämme ja tiedostamme tätä hetkeä sekä mennyttä konkreettisena kokonaisuutena. Suru on itkua, tuskaa, pelkoa, kauhua, pärjäämistä, tekoja, huutoa, pahaa oloa, ikävää, katseita, kyyneliä, tukahdutettuja tunteita, muistoja, puristavaa tunnetta, sydämen pakahtumista ja luopumista. Mutta myös helpotusta, muistoja, naurua, hellyyttä, kosketusta, hymyä ja iloa. Yhteisesti suru on halua auttaa, antaa aikaa, silittää, pitää kädestä, koskettaa, sanoa sanoja, muistella, antaa ajan kulua, pysähtyä miettimään, rakkautta, ystävyyttä, yhteyttä, hiljaisuutta ja elämää!

SuruSauna on sinun tapasi käsitellä surua, sen monimuotoisuutta, kohdetta, surun tuomaa ikävää, itseäsi ja omaa elämääsi surun kanssa. Annetaan SuruSaunan auttaa. Se on tervehdyttämisteko. Hoito, joka antaa ja kantaa kohti tunnetta, joka kääntää surun muistoksi, joka ei ole niin raskas kantaa sekä tunteeksi, joka lohduttaa ja tuo rakkautta.

Käytämme hoitokokonaisuudessa apuna saunan lohduttavaa lämpöä, rauhoittavia laventeli-tuotteita, lempeää kosketusta, pesua, hauteita, ElämänSuolaa ja suvaitsevaisuutta. Kotiin saa mukaan laventelisaippuan, jolla voi kerta kerralta pestä pois sitä, mitä ei enää tarvitse. Yksilöhoito sisältää kaiken hoidossa tarvittavan: mehun ja yrttiteen, pyyhkeet sekä pesuaineet.

Jos haluat käyttää SuruSaunaa useamman kerran, saat hoidoista - 20 %.

Lasten perinnesauna, 25 €/ 5-10 hlöä/ 2 h

“Löylyä, löylyä lissää, täähän ei tunnu missään!” Lasten perinnesaunan voi toteuttaa yhdessä ystävien kanssa. Ensin perehdytään saunan saloihin, sen merkitykseen sekä tervehdyttävään vaikutukseen. Lapset saavat kertoa omia saunamuistojaan ja mikä on saunassa parasta. Saunassa pestään kaverin selkä ja vihdotaan / vastotaan, oikein laulun säestyksellä. Sen jälkeen vilvoitellaan yhdessä, juodaan mummon mehut ja pestään pyyhkeet myös perinteisesti pyykkilaudalla.

Ikärajaa ei varsinaisesti ole, sillä mukana voi olla myös lasten aikuinen. Pesuaineet, mehut ja pieni välipala kuuluvat hintaan, mutta otathan mukaasi oman vesipullosi ja pyyhkeesi. Jos sauna toteutetaan esim. synttäreinä, mukaan saa tuoda myös omaa tarjottavaa.

Voi, kun voisin teille tämän upean lasten perinnepäivän saunoineen paremmin välittää. Kiitän kaikkia lapsia ja aikuisia. On hienointa olla todistamassa, kun lapset saunassa sanoo vihtoessaan, että tämä on ihanaa!

HiljaisuudenSauna, 100 €/ hlö 1-5 hlöä/ 2 h

HiljaisuudenSaunassa saunoa voidaan yksin tai yhdessä, mutta saunomisen aikana ei puhuta mitään. Ennen saunaa keskustellaan mitä tehdään ja miten toimitaan, ja kierretään pieni lenkki sää huomioiden joko ulkona tai sisällä. Pysähdytään, katsotaan peiliin, päästetään irti, istutaan hetki, kuljetaan polku ja halataan. Sitten mennään hiljaisuudessa suihkuun ja saunaan, ja hoitaja antaa kuorinta-aineen ja tuo juotavat.

Hiljaisuudessa ja kynttilän valossa vain kiuas puhuu ja tuoksut sekä tunnelmat ovat aistiemme avaajia. Saat päästää lämmössä ja turvassa kaikesta irti, jota et enää tarvitse. Toivota se tervetulleeksi, tiedosta asia ja anna sen mennä, pesuveden mukana!

Jokainen saunoo oman tarpeensa mukaan, peseytyy kuorinta-aineesta, kietoutuu lakanaan, ja hiljaisuudessa juodaan yrttiteet sekä kuullaan tarina hoitajalta. Tämän jälkeen palaillaan todellisuuteen ja saadaan jakaa tuntojamme muiden saunojien kanssa. Hoitoon sisältyvät pyyhkeet, lakana, pesuaineet, kuorinta, mehut ja yrttitee.

IloSauna, 100 €/ hlö, 1-6 hlöä/ 2 h

Tässä saunassa kuplii ilo ja onni. IloSaunaan voi tulla yksin tai yhdessä, sillä jaettu ilo on moninkertainen. IloSaunassa saa nauraa ja laulaa, kiekua ja kukkua, olla onnellinen vaikka mistä. Saunan lämmössä tunne ystävien kanssa moninkertaistuu ja tuoksuissa vahvistuu.

Yksilöhoito IlonSauna toteutuu ammeessa kylpien, kuten Helga neiti kylvyssä – ihanaa! Ruusuinen pesu ja kuorinta, haude sekä rentoutus. Ryhmänä toteutamme IlonSaunan riehakkaammin nauraen, vihtoen, yhteisin ruusupesuin, kuorinnan ja ruusuisen jalkakylvyn kera. Kaikki pesuaineet, kuorinnat, pyyhkeet, mehut ja yrttiteet kuuluvat hintaan.

Kysy lisää ›
Soita Varaa aika